راهنمای ثبت شرکت با موسسه ثبت ونک

راهنمای ثبت شرکت با موسسه ثبت ونک

راهنمای ثبت شرکت با موسسه ثبت ونک

Blog Article

مراحل ثبت شرکت به صورت جامع
حال که با مفهوم تاسیس شرکت و انواع آنها آشنایی پیدا کردید کمی نیز در مورد مراحل ثبت برایتان توضیح میدهم.
برای ثبت هریک از انواع شرکت ها باید دو اقدام انجام شود.
ابتدا اینکه موسسین شرکت می بایست در جلسه ای که تمامی آنها حضور داشته باشند ( با این جلسه مجمع موسسین گویند ) اقدامات زیر را انجام دهند .

انتخاب نوع شرکت
آدرس پستی و مشخصات شرکت
انتخاب 5 نام شرکت پیشنهادی
نام شرکت باید بصورت 3 سیلابی و فارسی و مستند در فرهنگ دهخدا باشد [ راهنمای انتخاب اسم شرکت ]
موضوع فعالیت شرکت
در این مرحله باید توجه نمایید که برخی از موضوعات فعالیت نیاز به اخذ مجوز دارند. از آنجا که شرکت ها از ابتدا می بایست موضوع فعالیت خود را مشخص نمایند آنها به دو دسته تقسیم میشوند :
برخی موضوعات فعالیت شرکت نیاز به اخذ مجوز دارد به عنوان مثال برای یک شرکت تبلیغاتی شما نیاز دارید ابتدا مجوز های لازم را اخذ تا بتوانید موضوع فعالیت تبلیغاتی را در زمینه های کاری شرکت بگنجانید برای درک بهتر این موضوع پیشنهاد میکنم مقاله تخصصی این حوزه را با نام ” فعالیت هایی که نیاز به اخذ مجوز دارند ” را مطالعه فرمایید.
برخی دیگر از موضوعات فعالیت شرکت ها نیاز به اخذ مجوز ندارند برای اطلاع دقیق از موضوعات فعالیت شرکت هایی که نیاز به اخذ مجوز برای درج فعالیت در زمان ثبت شرکت ندارند مقاله تخصصی ” فعالیت هایی که نیاز به اخذ مجوز ندارند ” را مطالعه فرمایید.

منبع : ثبت شرکت در ایران

تعیین سرمایه اولیه شرکت
سرمایه حداقل از 1.000.000 ریال
تعیین اعضای شرکت و شرکا و میزان سهم و آورده آنها
تعیین اعضای هیات مدیره و مدیرعامل و حق امضا
اعضا هیات مدیره باید مدیره 1. حداقل سن 18 2. شماره موبایل به نام و ثبت سامانه ثنا 3. نداشتن شغل دولتی و مدیر عامل نباید در شرکت دیگری سمت مدیر عاملی داشته باشد
تعیین شعب ( در صورت وجود )
تعیین روزنامه کثیر الانتشار برای درج آگهی های مجامع شرکت
برای درج آگهی های مجامع شرکت
تنظیم اساسنامه شرکت
بر اساس نوع شرکت
ثبت شرکت با مسئولیت محدود :
شرکتنامه ، تقاضانامه ، خلاصه شرکتنامه
ثبت شرکت سهامی خاص :
مجمع موسسین – مجمع هیات مدیره – اظهارنامه – خلاصه اظهارنامه
ارسال اسناد و مدارک به اداره ثبت شرکتها
پرداخت هزینه های ثبت شرکت و دریافت آگهی تاسیس
اقدامات پس از تاسیس
تقاضانامۀ ثبت شرکت
با توجه به قانون تجارت، ثبت شرکت با ارائه یک تقاضانامه در دو نسخه انجام می شود.
اولین مرحله برای ثبت یک شرکت ارائه تقاضانامه است. اما در قانون، شرایط و محتوای تقاضانامه، اطلاعات مورد نیاز در آن، مسئولیت امضا و ارائه آن، به صورت دقیق مشخص نشده است.
به همین دلیل، در مورد الزامی بودن ارائه تقاضانامه در زمان ثبت انواع شرکت ها، تضارب هایی وجود دارد.



بنابراین، طبق همین قانون، مسئول ثبت می بایست نسخه دوم تقاضانامه را با ذکر تاریخ و شماره ثبت امضا کرده و با مهر اداره ثبت مهر کند. سپس نسخه دوم را به عنوان سند ثبت شرکت به فرد متقاضی تحویل دهد.

از اینرو، طبق این قانون، تقاضانامه می تواند به عنوان سند رسمی ثبت شرکت ها مدنظر قرار گیرد.
اما در روش های مدرن برای ثبت شرکت ها، این رویه معمولاً در نظر گرفته نمی شود.

شرکت نامه - اظهارنامه
با توجه به قانون تجارت، در قانون مشخصی تعریفی از شرکتنامه در رابطه با ثبت شرکت ها وجود ندارد.
شرکتنامه از نظر آثاری که دارد و نیز شکل و ماهیت آن، با شرکتنامه موضوع عقد معین در قانون مدنی تفاوت دارد.

ثبت شرکت در تهران با موسسه ثبت ونک



استفاده از یک شرکتنامه متناسب با نوع شرکت مورد نظر است و معمولاً در شرکت های مختلف کاربردهای مختلفی دارد. به عنوان مثال، در شرکت های سهامی عام، طبق نظام نامه قانون تجارت، شرکتنامه به عنوان یکی از مدارک اساسی برای ثبت شرکت اهمیت دارد.

اما در تغییرات قانونی بعدی وارد شده (قانونی که بعداً تصویب شده است)، مفاد مربوط به شرکتنامه حذف شده و در قانون مصوب 1347 نیز برای شرکت های سهامی عام، شرکتنامه پیش بینی نشده و اسنادی مانند اظهارنامه و اساسنامه جایگزین آن شده اند.
شرکتنامه به وضوح مشخص می کند ماهیت قراردادی شرکت ها را و در حال حاضر می تواند به عنوان یک قرارداد پیمان جمعی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

در ثبت شرکت های سهامی عام، به جای شرکتنامه، از اساسنامه به عنوان یک پیمان یا قرارداد با چارچوب مشخص استفاده می شود.

برای تأسیس شرکت های سهامی عام، افراد مؤسس شرکت باید حداقل بیست درصد از سرمایه شرکت را تعهد کنند و حداقل سی و پنج درصد از مبلغی که تعهد کرده اند (که سی و پنج درصد از حداقل بیست درصد سرمایه شرکت است) را در یک حساب در یکی از بانک ها به نام شرکتی که به زودی قرار است تأسیس شود، به عنوان سپرده قرار دهند.

پس از انجام این کار، اگر درخواست ثبت شرکت برای منطقه تهران باشد، باید یک اظهارنامه همراه با طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام آن که همه مؤسسان شرکت این اسناد را امضا کرده اند، به اداره کل ثبت شرکت ها در تهران تحویل دهند و اگر درخواست ثبت برای شهرستان ها باشد، باید اظهارنامه و ضمائم مربوط به آن (طرح اساسنامه و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام) که توسط همه مؤسسان شرکت امضا شده اند، به اداره ثبت اسناد و املاک محل تحویل داده شود.

همچنین، هرگاه بخشی از تعهد مؤسسان شرکت به صورت غیرنقدی باشد، باید مالکیت یا اسناد مرتبط با آن در همان بانکی که برای پرداخت مبالغ نقدی در آن حساب باز شده است، قرار گیرد و گواهی بانک به همراه اظهارنامه و سند های مورد نیاز به مرجع ثبت شرکت ها ارائه شود.
طبق قانون تجارت، این اظهارنامه باید تاریخ داشته باشد و همه مؤسسان شرکت نیز باید آن را امضا کنند.

علاوه بر موارد گفته شده، در اظهارنامه تأسیس شرکت باید موارد زیر نیز حتماً ذکر شود:

نام شرکت.
موضوع کاری شرکت.
هویت کامل و آدرس محل اقامت مؤسسین.
مبلغ کل سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقدی و غیرنقدی آن به صورت جداگانه.
تعداد سهام با نام و بی نام و مبلغ اسمی آن ها، اگر سهام ممتاز نیز مدنظر باشد، تعیین تعداد، امتیازات و ویژگی های این نوع سهام.
میزان تعهد هر یک از مؤسسین و مبلغی که واریز کرده اند، با تعیین شماره حساب و نام بانکی که مبلغ های واریزی به آن انتقال داده شده است. در صورت وجود سرمایه های غیرنقدی، توصیف دقیقی از آن ها و تعیین مشخصات و ارزش آن ها باید ارائه شود تا بتوان از مقدار و کیفیت دقیق آوردن غیرنقدی آگاه شد.
مکان اصلی مرکز فعالیت شرکت.
مدت زمان مورد نظر برای ادامه فعالیت شرکت.
اظهارنامه هایی که برای ثبت شرکت ها ارائه می شوند، بیشتر از جنبه های خود اظهاری برخوردارند و اطلاعاتی را که در آنها آمده است، توسط متقاضی ثبت شرکت اعلام می شود.
اطلاعات مهمی مانند نام شرکت، موضوع فعالیت شرکت، هویت مؤسسین، سرمایه شرکت، تعداد و اطلاعات سهامداران، محل اصلی فعالیت شرکت و مدت زمان مورد نظر برای ادامه فعالیت شرکت باید در اظهارنامه آورده شوند.

در حوزه شرکت های سهامی خاص، تعارض و تضادی در قوانین وجود دارد. به عبارت دیگر، مطابق ماده 20 قانون تجارت، اظهارنامه برای شرکت های سهامی خاص باید توسط همه سهامداران شرکت امضا شود. این در حالی است که ماده های 76 تا 82 همان قانون، امکان کاهش حد نصاب مورد نیاز برای تشکیل و تصمیم گیری در این شرکت ها را تا یک سوم تعداد سهامداران را فراهم می کنند.

بنابراین، شرکت هایی که در آنها حد نصابی برای اکثریت اعضای حاضر در زمان تشکیل و تصمیم گیری ها تعیین شده است – که شرکت های سهامی خاص نیز جزو این گروه هستند – به دلیل غیبت برخی از سهامداران و عدم حضور همه آن ها نمی توانند اظهارنامه ای که به امضای همه سهامداران رسیده باشد را ارائه کنند. این مشکل نیاز به تصحیح و تغییر در قوانین جاری دارد تا امکان ارائه اظهارنامه در زمان ثبت شرکت ها برای این نوع شرکت ها بهبود یابد.

Report this page